Alexander Meijer nieuwe gemeentesecretaris Amstelveen

Vandaag heeft het college van B&W Alexander Meijer benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Amstelveen. Meijer (41) werkt momenteel als gemeentesecretaris bij De Ronde Venen. Hij start op 1 september in Amstelveen.

Na een periode van 14 jaar draagt huidig gemeentesecretaris Rein Schurink het stokje over. Naast eindverantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de gemeentelijke organisatie Amstelveen/Aalsmeer is de nieuwe gemeentesecretaris ook de eerste adviseur van het college van Amstelveen.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Alexander Meijer wordt het nieuwe boegbeeld van de ambtelijke organisatie. Hij komt in een periode waarin er veel speelt bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de borging van de nieuwe taken rondom zorg, jeugd en werk en de aanpak van de kantorenleegstand. Het is belangrijk dat we een stevig persoon in huis hebben die deze ontwikkelingen ambtelijk goed weet te begeleiden. Alexander Meijer is hiervoor de juiste man op de juiste plaats”.

De gemeente zocht een ervaren manager met kijk op bestuurlijke processen, die ook de ambtelijke organisatie met de eisen van deze tijd mee kan laten groeien. Meijer werkt al 18 jaar bij verschillende overheidsorganen en hield zich de afgelopen jaren bezig met vernieuwing binnen gemeenten. Niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook als verandermanager heeft hij zijn sporen verdiend. Hij is innovatief, ondernemend en denkt in kansen en oplossingen. Dat past bij een college dat ruimte wil geven aan Amstelveen en initiatieven vanuit de stad stimuleert.

Meijer: “Het college vindt het belangrijk dat er meer gedacht wordt vanuit de inwoners. Dat spreekt me zeer aan. Ik heb veel ervaring in het vernieuwen en veranderen van overheidsorganisaties. Mijn ambitie is om een gemeentelijke organisatie te creëren waarvan medewerkers doen waar hun talent ligt en betrokken zijn bij hun gemeente. Ik heb ontzettend veel zin om in Amstelveen aan de slag te gaan. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen”.