Basisschoolleerlingen leren gevaar dode hoek vrachtwagen

Op 8 en 15 juni hebben een kleine 300 leerlingen van groep zeven en acht van verschillende basisscholen op het Stadsplein (en op school) deelgenomen aan de Dode Hoek Actie “Veilig op weg”, georganiseerd door de gemeente Amstelveen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Hierbij leren leerlingen hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtwagens. Aansluitend kregen de leerlingen een verkeersquiz in de Volksuniversiteit.

Wethouder Verkeer Jeroen Brandes (PvdA): “Vanuit de gemeente proberen we met het verkeerseducatieprogramma leerlingen steeds beter voor te bereiden op verkeersdeelname. Hiervoor werken onze eigen verkeersadviseurs al een aantal jaar prettig samen met de VVN. Het is belangrijk dat de leerlingen zich veilig door het verkeer kunnen bewegen, zeker als ze naar de middelbare school gaan, een nieuwe route moeten fietsen en vaak grotere afstanden moeten afleggen.”

De vrijwilligers van VVN lieten samen met de bestuurders van de vrachtwagens aan de leerlingen zien op welke plekken rond de vrachtwagen je als fietser niet of moeilijk te zien bent voor een chauffeur. Ook gaven ze de leerlingen een aantal slimme tips. De belangrijkste: ga nooit naast een vrachtwagen staan als je voor een verkeerslicht staat te wachten en blijf minstens 3 meter achter de vrachtwagen staan.