CDA: ‘Kom snel met plannen voor huisvesting HWC’

Het CDA roept het college van B&W bij de behandeling van de kadernota op zo snel mogelijk te komen met plannen voor renovatie en uitbreiding of voor nieuwbouw van het Hermann Wesselink College (HWC) en daarvoor ook geld te reserveren. CDA raadslid Jan-Willem Groot: “Het huidige gebouw aan het eind van zijn levensduur en het is niet duurzaam. We weten nu al dat dit de gemeente behoorlijk zal moeten investeren; zij is verantwoordelijk voor goede huisvesting van scholen. In de kadernota is hier echter nog geen rekening mee gehouden.”

Het schoolgebouw van het Hermann Wesselink College is midden jaren ’70 gebouwd, met een toen verwachte levensduur van 40 jaar. Die zijn inmiddels verstreken. Hoewel de school er, zeker aan de binnenkant, nog best goed uitziet ontstaan er volgens het CDA problemen bij wat je niet kunt zien. Zo kost het steeds meer moeite en geld de technische installaties draaiend te houden. Die zijn nu echt aan vervanging toe. Daarnaast verbruikt het gebouw veel energie doordat het niet is geïsoleerd. Bovendien moet, door de groei van het aantal leerlingen in Amstelveen, het aantal lokalen toenemen. Er moet grondig worden gerenoveerd en uitgebreid of er moet nieuwbouw worden gepleegd. Dit werd afgelopen maandagavond bevestigd tijdens een werkbezoek van de fractie van het CDA aan het HWC.

CDA raadslid Jan-Willem Groot: “Het CDA heeft hier vorig jaar bij de algemene beschouwingen al vragen over gesteld, en vorige week in commissie Algemeen Bestuur en Middelen opnieuw. Dit jaar wordt het HWC namelijk wel genoemd in de plannen, maar ook nu is er nog geen geld gereserveerd. Terwijl het toch gaat om miljoenen euro’s. We roepen het college dan ook op snel met concrete plannen te komen voor de huisvesting van het HWC en de financiering daarvan. De afgelopen jaren zijn al veel scholen vernieuwd of gerenoveerd, waaronder Panta Rhei en het Amstelveen College. Maar we zijn nog niet klaar. We zijn ervoor verantwoordelijk ook de leerlingen van het HWC een goed en duurzaam schoolgebouw te bieden.”