D66 wil bezorging paspoorten en rijbewijzen

D66 Amstelveen roept het college van B&W op om onderzoek te doen naar het bezorgen van paspoorten of rijbewijzen in de toekomst. De fractie zou graag, in navolging op andere gemeenten waar dit al mogelijk is, willen weten of dit in Amstelveen ook tot de mogelijkheden kan gaan behoren. Deze vorm van dienstverlening past in een tijd waarin steeds meer zaken online met de gemeente geregeld kunnen worden.

Via schriftelijke vragen heeft de fractie het college van B&W gevraagd de mogelijkheid voor het onderzoeken van het thuis of op het werk bezorgen van paspoorten en rijbewijzen te bekijken. D66 vicefractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: “Voor mensen die geen halve dag vrij willen vragen voor het ophalen van een paspoort of rijbewijs is dit natuurlijk een geweldig alternatief. We zien dat er in andere gemeenten al heel enthousiast op het initiatief wordt gereageerd.”

In gemeenten waar het op dit moment al mogelijk is, wordt een tarief van €4,95 voor het bezorgen van een paspoort of rijbewijs gevraagd. De fractie van D66 is wel van mening dat deze vorm van dienstverlening kostenneutraal zou moeten worden uitgevoerd. “Sommige inwoners betalen liever de verzendkosten, dan de tijd en moeite die ze moeten steken in een bezoek aan het gemeentehuis.” aldus Van der Steenhoven. Het college van B&W heeft zes weken om op het initiatief van D66 te reageren.