GroenLinks niet blij met communicatie rond lijn 51

GroenLinks heeft zowel in de Regioraad als tijdens de commissie RWN vragen gesteld over het feit dat metrolijn 51 de komende 7 weken niet rijdt. De buitengebruikname is pas vorige week uitgebreid naar bewoners gecommuniceerd. GroenLinks vind dat dat eerder en beter had gemoeten.

Lijn 51 zal komende 7 weken in verband met werkzaamheden bij Station Zuid niet rijden. Vorig jaar is dat ook voorgekomen, maar toen betrof het een kortere periode. Tevens was er onduidelijkheid over de route van de pendelbus 55 en welke haltes er precies aangedaan worden. Dit heeft te maken met werkzaamheden bij de Laan van de Helende Meesters.

Tessa van Wijnen: “Er wordt gesuggereerd dat het allemaal meevalt, maar 7 weken is een lange periode en de reis wordt met een aantal overstappen niet aangenamer. Je maakt het OV er niet aantrekkelijker op.”

Over een aantal jaren gaat de Amstelveenlijn omgebouwd worden. GroenLinks vindt het belangrijk dat reizigers niet al voortijdig het OV uitgejaagd worden. Juist in die periode zal het belangrijk zijn wijzigingen in dienstregelingen en routes eenvoudig te houden en tijdig te communiceren.