HWC winnaar eerste Amstelveense vmbo-debat

Op woensdagavond 10 juni 2015 vond in de aula van Scholengemeenschap Panta Rhei voor de eerste keer het Amstelveense vmbo-debat plaats.

Leerlingen van de drie Amstelveense scholen die vmbo aanbieden debatteerden met elkaar over onderwerpen als het beschikbaar stellen van de kinderbijslag aan de kinderen zelf, het afschaffen van de vakanties in ruil voor kortere lesdagen en het gebruik van alcohol wanneer ouders daar toestemming voor geven. Opvallend was dat het levendige debatten waren, waarin veelal prachtige argumentaties werden opgebouwd om voor of tegen bepaalde stellingen te zijn.

Het geheel was opgezet door de Rotary Club Amstelveen-Amstel, die al jarenlang in het Amstelveense havo/vwo-segment een soortgelijke debatwedstrijd organiseert. Nu was voor het eerst de beurt aan het vmbo en de debatwedstrijd van gisteravond bewees dat het vmbo heel veel in haar mars heeft.

De overall winnaar was het Hermann Wesselink College; Panta Rhei eindigde als tweede en het Amstelveen College als derde. Tot beste debater werd door de jury Mike Stuart (Panta Rhei) uitgeroepen, terwijl de meest explosieve uitspraak kwam van Islah Chokri (HWC): in een debat over het wel of niet dragen van schooluniformen bracht zij in dat de tegenstanders van het dragen van een schooluniform zelf eenduidig gekleed gingen in een shirt van een school. Maar eigenlijk was er gisteravond maar één winnaar: het vmbo zelf.