Jazztalent Thom Hoorweg sluit Jazz in het Dorp af

De tweede editie van Jazz in het Dorp krijgt een  slotact met nationale allure. Niemand minder dan Thom Hoorweg, uitgeroepen tot Radio 6 Jazz en Soul Talent sluit 23 augustus het festival funky af op het podium bij Grand Café ’t Oude Dorp. Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 23 augustus in het Oude Dorp van Amstelveen, van 12 uur ’s middags tot 21 uur ’s avonds.

De jonge upcoming zanger/toetsenist Thom Hoorweg (19), verbonden aan Harlem Recordings, bracht dit jaar zijn debuutalbum Two Faced uit. Meer dan een jaar lang werd door de crème de la crème van de Nederlandse muziekscène gewerkt aan dit album. Naast Shirma Rouse, Phatt en zus Kim (die meedoen als backing vocals) bestaat de band uit musici van Typhoon, Anouk, de Kernkoppen, Re:freshed Orchestra en het Metropole Orkest.

Als telg van de muzikale familie Hoorweg zit muziek hem in het bloed. Toch heeft Thom een heel ander geluid dan vader en jazzpianist Erwin of zus en zangeres Kim. Zijn voorliefde voor soul/funk weet hij op magistrale wijze te vertolken tot heerlijke Soul-flavoured Neofunk met een stevige jazzy bite.

Jazzism: “Thom vertegenwoordigt de hedendaagse blik van een jonge generatie op jazz anno 2015”

3 voor 12: “Aangevuld met zangpartijen van zus Kim, Shirma Rouse en Phatt maakt dit album nu al tot een van de beste muzikale resultaten van dit jaar”

Van Radio 6 en DWDD tot Jazz in het Dorp! Thom werd uitgeroepen tot het Radio 6 Jazz & Soul Talent en maakte begin dit jaar indruk bij de DWDD. Op Jazz in het Dorp treedt hij op met een grote band, uitgebreid met blazers, backingvocals en percussie. Behalve veel eigen werk brengt Thom met het nummer “Keep On Running” een ode aan een van zijn grote voorbeelden Steve Winwood.

Jazz in het Dorp vindt het belangrijk om jonge jazzmusici een podium te bieden. Naast Thom Hoorweg zullen daarom nog veel meer aanstormende talenten optreden. Kijk voor de hele programmering op de website: www.jazzinhetdorp.nl.