Komend weekend Amstelveense Veteranendag in Oude Dorp

Op zaterdag 6 juni aanstaande vindt de Amstelveense Veteranendag plaats. Het programma begint om 14 uur met een korte officiële ceremonie op het Dorpsplein in het Oude Dorp. Burgemeester Van ’t Veld opent de plechtigheid met een toespraak gevolgd door een minuut stilte om de gevallenen te herdenken. Op het Dorpsplein staan een pantser-wielvoertuig en een pantser-rupsvoertuig opgesteld die in Libanon en Bosnië zijn ingezet.

Tijdens het officiële gedeelte is een deel van de Dorpsstraat, vanaf de hoek van de Stationsstraat tot aan het Dorpsplein, afgesloten. De muziek tijdens de ceremonie is in handen van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Vanaf 14.30 is er een informele bijeenkomst voor genodigden in het Keizer Karel College aan de Elegast 5.