Lezing ‘Ze trekken om niets hun vuurwapens’

Paul Vugts en Joop van Riessen komen op uitnodiging van De Bibliotheek en Boekhandel Libris Venstra donderdag 18 juni naar Amstelveen voor de lezing ‘Ze trekken om niets hun vuurwapens’. De aanvang is 20.15 uur.

De ene liquidatie lokt de andere uit. De nieuwe generatie criminelen is al jong uitgegroeid van lastpakken tot zware misdadigers. In zijn boek Doorgeschoten schetst Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool, aan de hand van een ontluisterende reeks misdrijven hoe het mis ging met deze nieuwe generatie en komt hij uit bij de grote vraag: Wat nu?

Over deze vraag, de huidige rechterlijke problematiek en de geestelijke gesteldheid van deze groep jonge Amsterdamse criminelen spreekt Paul Vugts 18 juni met Joop van Riessen, oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie en auteur van de nieuwe onthullende politie-roman De IRT-infiltrant, gebaseerd op zijn ervaringen in de IRT-affaire.

Paul Vugts (1974) is (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij schreef o.a. de bestsellers Hells Angels, motorclub of misdaadbende? (samen met Henk Schutten), De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld (samen met Bart Middelburg), en De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld. Vugts won met onder meer dat laatste boek de Persprijs Jacques van Veen 2013.

Joop van Riessen werkte 41 jaar bij de Amsterdamse politie. Zijn schrijversdebuut maakte hij in 2007 met In naam der wet, een terugblik op veertig jaar bij de Amsterdamse politie. In 2009 verscheen zijn eerste politiethriller, Vergelding (shortlist Schaduwprijs 2010). Onlangs verscheen Gijzeling in de Jordaan, zijn zesde thriller.

Aanmelden in de Bibliotheek of via http://www.venstra.nl/agenda