Negende Amstellanddag in het teken van jeugd

Zondag 7 juni 2015 organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de negende keer de Amstellanddag. De Amstellanddag is in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude landschap waar de Amstel doorheen meandert. Deelnemers kunnen op zo’n vijftig locaties rekenen op een gastvrije ontvangst. De officiële opening vindt om 10 uur plaats op de buitenplaats Wester-Amstel met muziek van het jeugdorkest StringWise. Vervolgens is de prijsuitreiking van de mooiste verbeelding van Amstelland, gemaakt door basisschoolkinderen en zijn er vele andere activiteiten zoals treasure games.

Bezoekers van de Amstellanddag kunnen boerderijen of het oude dieselgemaal bezichtigen of zelfs met de boswachter op pad. Vele lokale kunstenaars exposeren. Daarnaast kan er gekookt worden met streekproducten of geholpen met schapen scheren. Kijk voor het totale programma en de kaart op www.amstellanddag.nl

Midden in Ouderkerk staan de Beschermers Amstelland om verdere informatie te verschaffen. De Stichting spant zich in om de schoonheid van het gebied te behouden.