Rector Amstelveen College neemt afscheid

Hij loodste het Amstelveen College naar de nieuwbouw én voerde een reeks ingrijpende veranderingen door: Mark Manders. Na zeven jaar komt er een einde aan zijn werk als rector en verlaat hij de school.

Mandes gaat vanaf volgend jaar aan het werk bij het Oostvaarders College in Almere. Het Amstelveen College is momenteel al op zoek naar een opvolger. De school zal in de eerste maanden van het nieuwe schooljaar worden geleid door een waarnemend rector-bestuurder.

Manders liet de afgelopen jaren af en toe zijn tanden zien en zocht dan de confrontatie op met de lokale politiek. Zo zette hij in 2008 samen met collega’s en leerlingen een verkeersongeluk in scene om te protesteren tegen de nieuwe locatie aan de Sportlaan. En in 2013 stonden hij en wethouder Herbert Raat lijnrecht tegenover elkaar toen bleek dat de nieuwbouw mogelijk te klein zou zijn.