Veelbesproken Der Bogen onthuld op Stadsplein

Het veelbesproken kunstwerk Der Bogen van Armando is zaterdag onthuld op het Stadsplein.  De eer om het kunstwerk te onthullen was aan burgemeester Mirjam van ’t Veld samen met sporters, ondernemers, muzikanten, vrijwilligers, wijkplatformvertegenwoordigers, expats, cultuurvertegenwoordigers, ouderen, scouts en sponsors. Der Bogen is het grootse kunstwerk van Armando dat hij ooit heeft gemaakt voor de publieke ruimte. De kunstenaar heeft het speciaal voor Amstelveen ontworpen.

In de aanloop naar de realisatie van het beeld, mocht het ontwerp veel kritiek ontvangen. Vooral het prijskaartje, drie ton, lijkt veel Amstelveners in het verkeerde keelgat te schieten. Der Bogen is een in brons gegoten kunstwerk van 10 meter lang, 5 meter hoog en heeft een doorsnede van een meter. Het staat op een prominente plek op het Stadsplein, namelijk voor de fontein. In een persbericht omschrijft de gemeente de bronzen boog als volgt: “Het is een kunstwerk dat letterlijk en figuurlijk kan worden gezien als de toegangspoort voor bezoekers aan ons Stadshart. Het verbindt het plein met zijn omgeving en de vele bezoekers en gebruikers.”