Vrijheidstegels van scholieren in Stadstuinen geplaatst

Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft vanmorgen in de Stadstuinen een serie tegeltableaus onthuld, die gemaakt zijn rond het thema Vrijheid is zo belangrijk. De tegels zijn versierd door bassischoolleerlingen uit heel Amstelveen en hingen voorheen in boekhandel Venstra.

Meer dan vierhonderd leerlingen van basisscholen De Zwaluw, De Cirkel, Rembrandtschool, Piet Hein, de Westwijzer, Karel Eykman, De Horizon, De Internationale School, Kindercampus MLK en de Omnibus werkten mee aan de tegels. Zij deden dit in het kader van 70 jaar bevrijding, en hebben op de tegels uitgebeeld wat zij verstaan onder het begrijp vrijheid.

Het iniatief voor het project ligt bij de vereniging Amstelveen Oranje – de samenstelling en afwerking van de tableaus is verzorgd door Scholengemeenschap Pantha Rhei.