Winnaars Vmbo-debatwedstrijd ontvangen in raadhuis

Op donderdag 25 juni 2015 ontving burgemeester Mirjam van ’t Veld de winnaars van het Amstelveense Vmbo-debat 2015 in het raadhuis. Het winnende team van het Hermann Wesselink College en de beste debater Mike Stuart van Scholengemeenschap Panta Rhei werden ontvangen in de raadzaal.

Het bezoek begon met een presentatie over het lokale bestuur door raadslid Cor Spinhoven (OCA) en griffiemedewerker Birgit Kersten. De leerlingen maakten zo kennis met het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek. Daarna feliciteerde burgemeester Mirjam van ’t Veld de winnaars. Van de mogelijkheid om haar vragen te stellen, maakten de leerlingen gretig gebruik. Een korte fotosessie met de burgemeester was de bekroning van een bijzonder bezoek.

De Vmbo-debatwedstrijd 2015 was georganiseerd door de Rotary Club Amstelveen-Amstel en vond plaats op 10 juni. Voor het eerst was de beurt aan het vmbo en deze debatwedstrijd bewees dat het vmbo heel veel in haar mars heeft. De debatten waren levendig en vol prachtige argumentaties. De reacties van de winnaars op hun bezoek aan het raadhuis waren erg enthousiast: ‘Zo bijzonder, dit móet je echt meegemaakt hebben!’