Zeven lintjes voor puppypleeggezinnen KNGF

Een grote verassing voor zeven vrijwilligers van het KNGF: afgelopen maandag ontvingen zij een koninklijke onderscheiding voor hun verdiensten bij de geleidehondenschool. Gezamenlijk zijn ze goed voor het ter wereld brengen of opvoeden van maar liefst 359 puppy’s. Ook burgemeester Mirjam van ’t Veld reikte 3 lintjes uit.

De vrijwilligers vormen samen met hun familieleden een zogenaamd puppypleeggezin, waar de pups van het KNGF hun eerste levensjaar doorbrengen. Daar worden ze opgevoed, verzorgd, en leren ze om te gaan met kinderen en andere dieren. Na een jaar worden de honden teruggebracht naar het opleidingscentrum van het KNGF in Amstelveen, waar ze verder worden opgeleid tot geleidehond. Bij enkele vrijwilligers is ook een moederhond ondergebracht. In hun gezin worden de puppy’s geboren.

Vier vrijwilligers kregen hun lintje opgespeld door de burgemeester van hun woonplaats. Ook onze eigen burgemeester was aanwezig: Mirjam van ’t Veld verraste drie andere vrijwilligers met een lintje. De gelukkigen op een rijtje:

  • Nell Brackx uit Havelte: 14 pups opgevoed, en 54 puppy’s zijn in het gezin ter wereld gekomen.
  • Marthie Bos-Wiegman uit Hoorn: heeft 24 pups over de vloer gehad.
  • Hiltje Bouma-de Boer uit Halsteren: heeft 12 pups opgevoed, 49 puppy’s geboren in huis.
  • Jan Combee uit Leiderdorp: heeft sinds 1989 17 pups opgevoed, vaderhond Casper zorgde voor 16 nakomelingen.
  • Corrie Kroon uit Montfoort: heeft elf nestjes in huis gehad, goed voor 94 pups.
  • Yvette Rosier-Deckers uit Maastricht: heeft 17 pups liefdevol opgevoed.
  • Nel Roskam-Krijgsman uit Oudenhoorn: 9 pups opgevoed en twee moederhonden hebben voor 51 puppy’s gezorgd.
Burgemeester Mirjam van t Veld samen met vrijwilligers Nell Brackx uit Havelte
Burgemeester Mirjam van t Veld samen met vrijwilliger Nell Brackx uit Havelte