70e herdenking gevallenen en slachtoffers Nederlands-Indië

Met de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945 kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en tegelijk van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Op vrijdag 14 augustus 2015 om 19.20 uur vindt de regionale herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië plaats bij het Indië Monument in het Broersepark te Amstelveen. Dit jaar is er een speciale herdenking, omdat het 70 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Aan de vooravond daarvan worden bij dit monument in Amstelveen alle gevallenen en slachtoffers van die oorlog en haar nasleep herdacht.
De heer Ron Wong vertelt binnen het thema van de herdenking ‘Mijn herinnering, jouw verhaal’ onder andere over zijn kampervaringen in Nederlands-Indië. Het Indische Onze Vader wordt na zijn toespraak door zangeres May-Lin Go ten gehore gebracht. Tevens draagt een leerling van basisschool de Cirkel, adoptieschool van het Indië Monument, een gedicht voor.

Sprekers tijdens de herdenking zijn: burgemeester Mirjam van ’t Veld namens de gemeente Amstelveen, voorzitter Willem van Lith namens de Bond van Wapenbroeders  en voorzitter Clemens Bouwens namens de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen.

De stemmige muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van kapelmeester Eerste luitenant J. van Overbeek.

Voor meer informatie zie: Programma