Eureka!Vakantiedagen voor kinderen in bibliotheek

Creativiteit, samenwerken, kritisch denken en probleemoplossend vermogen; een paar voorbeelden van 21st century skills waarover je de laatste tijd veel hoort in het onderwijs. Mad Science stimuleert deze vaardigheden bij kinderen in de basisschoolleeftijd, met uitdagende wetenschap en techniekeducatie. Deze zomervakantie kunnen kinderen in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein in Amstelveen meedoen met de EUREKA! Vakantiedagen. Zo kunnen kinderen ook tijdens de zomer volop creatief en kritisch denken, problemen oplossen, en natuurlijk vooral veel plezier maken met allerlei spannende en uitdagende proefjes en experimenten.

Tijdens de Vakantiedagen kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar op ontdekkingstocht in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Als echte uitvinders bouwen de kinderen een katapult zoals Leonardo Da Vinci die ooit ontwierp. Ze gaan aan de slag met de basisprincipes van de aerodynamica, versturen flessenpost vanaf een onbewoond eiland, ontwerpen een eigen boot en onderzoeken eenvoudige machines om uiteindelijk zelf een heuse Kettingreactie te bouwen. Elke dag staat er een ander thema centraal en valt er wat nieuws te beleven. De Vakantiedagen staan bol van educatieve, spannende en knettergekke experimenten. Lekker veel zelf doen, ervaren en ontdekken staan voorop.

De Eureka Vakantiedagen vallen in week 33 van 10 t/m 13 augustus. Inschrijvingen dienen voor 27 juli binnen te zijn. Je kunt inschrijven voor 1,2,3 of 4 dagen via www.nederland.madscience.org. Meer informatie is ook te vinden op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl