Frank de K. ontkent aanbrengen hakenkruizen

Frank de K., de man die werd verdacht van het aanbrengen van tientallen hakenkruizen in Amstelveen, heeft voor de rechter ontkend de dader te zijn. Dat meldt het Parool.

Amstelveen werd in maart en april van dit jaar opgeschrikt door tientallen hakenkruizen, aangebracht in liften, trappenhuizen en deuren. De dader sloeg toe in acht flats met voornamelijk ouderen. Ook verzorgingstehuizen werden niet gespaard, in ’t Huis aan de Poel werd de lift beklad. De hakenkruizen werden vaak aangevuld met de woorden Jood, WP (white power) en variaties daarop.

De politie startte een zoekactie en hiel in april de 27-jarige Frank de K. uit Nieuw-Vennep aan. Hij werd herkend op camerabeelden en had ten tijde van de aanhouding de stift nog in zijn zak zitten. De boete die hij in eerste instantie opgelegd kreeg, betaalde hij. Later veranderde hij van gedachte en ontkende betrokkenheid.

De zaak werd gisteren behandeld door de politierechter. Volgens de advocaat van de verdachte ontbreekt bewijs, omdat het aanbrengen van de hakenkruizen zelf niet te zien is op bewakingsbeelden. De zaak wordt nu overgedragen aan de rechter-commissaris.