Jazz in het Dorp swingend podium voor lokale en regionale talenten

Amstelveense jazzliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de tweede editie van Jazz in het Dorp op 23 augustus. Van intieme duo’s tot een bigband, van klassieke jazz tot stevige funk en van jong tot oud: het Oude Dorp belooft te gaan swingen met een keur aan lokale en regionale musici. Doordat verschillende Amstelveense bedrijven een podium adopteerden zijn de muzikale talenten te bewonderen op zes verschillende podia.

Lokale Toppers
Jazz in het Dorp begint om 12 uur op het Dorpsplein met een optreden van The Voice Factory, de zangschool voor kinderen in Amstelveen. Ook de jonge, talentvolle jazzcombinaties The Shepherds, Trio LUX, en het JuniorJazzCollege Quintet geven acte de presence. Verschillende lokale toppers van vorig jaar zullen wegens groot succes ook dit jaar weer terugkeren op het podium, zoals Katelijne van Otterloo, Taek, Blank & Frank, Elsie Nouvel, SuperTrio, Bastiaan Mulder, het Bordeaux Quartet en het veelgeprezen Diederik Ruisch Quintet. The Bluestone zorgt daarentegen weer voor stevige blues.

Nieuwe artiesten zijn de tienmansformatie Cool Dawn blaast met zes blazers nieuw leven in de West Coast Jazz van de jaren vijftig. En waar het Trio Mark Wanninkhof kiest voor klassieke jazz, brengen de Jambirds swingende Jazz, Latin en Funk. A Case of Us, bestaande uit pianist Ronald Fransen en zangeres Daphne Allard brengen heerlijke jazzstandards ten gehore. Ook zullen zij – niet iedereen is immers in staat om naar het dorp te komen – na Jazz in het Dorp een optreden verzorgen in Huis Aan de Poel.

Talenten uit de regio
Ook regionale talenten zullen te horen zijn. Zo zetten de zes muzikanten van PortoNova samen een authentieke en toch moderne sound neer met jazz, groove en dance. De energieke swingende 7-mans band Leo’s Drugstore brengt een bijzonder eigen geluid en repertoire en is met hun aanstekelijke swingende muziekmix van latin, funk en jazz een bekende naam in de jazzwereld. Ook CoolBlenz brengt een spetterende set van cool funky jazz. Ritmundo, een wereld vol swingende ritmes en pakkende melodieën, deed vorig jarig het Dorpsplein al swingen en zorgde voor veel voetjes van de vloer. En ook de soulfull urban jazz van NodNow zal dit jaar weer niet ontbreken.
Als slotact treedt Thom Hoorweg op het Oma Bob’s podium op bij het Grand Café. Dit Radio 6 Jazz & Soultalent, die al eerder bij DWDD optrad, brengt swingende Soul-flavoured Neofunk met een stevige Jazzy bite.

Jazz in het Dorp wordt op zondag 23 augustus gehouden in het Oude Dorp van Amstelveen. Het festival begint om 12:00 uur en sluit om 21:00 uur spetterend af. De toegang is gratis. Voor meer informatie over Jazz in het Dorp en het programma, kijk op: Jazz in het dorp.