Jong geleerd bij ZomerOndernemer Amstelland

De driedaagse training van het project ZomerOndernemer in Amstelland bij Rabobank Amstel en Vecht in Amstelveen gaat vandaag van start. Negentien jonge deelnemers krijgen komende dagen diverse tools, tips & tricks aangereikt om goed van start te kunnen met hun bedrijf. De training is bedoeld voor jongeren tussen de vijftien en tweeëntwintig jaar en is praktijkgericht. Geen studieboeken maar praktische oefeningen en leren kansen benutten, klanten benaderen en problemen oplossen.

Daarnaast heeft elke ZomerOndernemer gedurende de hele zomer een persoonlijke coach. Dit zijn ervaren ondernemers die hun kennis en kunde graag inzetten en hen terzijde staan. De komende zes weken zullen de ondernemers in spe zelfstandig aan de slag gaan met hun bedrijf. Tevens zal er wekelijks een terugkombijeenkomst georganiseerd worden bij lokale ondernemers. Zo mogen de jonge ondernemers in de keuken kijken bij Njoy Media, de Meerlanden, Schiedon Schoentechniek, Canon en Berghoef Accountants.

Het idee ZomerOndernemer is ontstaan in Zweden en is het afgelopen jaren succesvol uitgevoerd in de gemeenten Almere, Zwolle, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden. Het heeft een aantal nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen. Het project Zomerondernemer Groene Hart 2015 wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Rabobank Amstelveen, Gemeente Aalsmeer en Gemeente Amstelveen, de Stichting CCHO (Fonds voor opleiding en ondernemerschap) en Ron Schiedon Schoentechniek.

Voor meer informatie: www.zomerondernemer.nl