Kunstproject Urban Art Amstelveen zoekt ideeën

In de fietstunnel bij de Beneluxbaan-Hammarskjöldsingel tussen Westwijk en Bovenkerk start de gemeente een uniek kunstproject. In de tunnel laat aan de ene kant de betegeling los en op deze muur zal een kunstwerk worden geschilderd.
Een kunstwerk met als thema ‘Bewegen in het groen’, gebaseerd op de ideeën van de bewoners van Amstelveen.                                                                                 Laat je fantasie de vrije loop en deel jouw idee, foto of tekst op de site www.urbanart-amstelveen.nl.

De ideeën worden gebruikt ter inspiratie van kunstenaars die een schets maken en deze op de muur schilderen. Uploaden kan tot 30 juli. Om mee te kunnen doen moet je ouder zijn dan 12 jaar. Kwetsende en/of ongepaste ontwerpen worden uitgesloten van deelname. Op 31 juli wordt bekend gemaakt welke ideeën in aanmerking komen voor de beschildering van de muur. Deelnemers die zijn uitgekozen mogen ook meehelpen met schilderen. Hiervoor ontvang je een uitnodiging voor een workshop op woensdag 12 augustus. Aan de workshop kunnen maximaal twintig mensen meedoen. Als er meer gegadigden zijn worden plekken voor de workshop verloot.

De tunnel gaat vanaf 8 augustus een week dicht. Op de plek van de bewuste tunnel is ook een bovengrondse kruising. Fietsers en scooters kunnen in de laatste week van de schoolvakantie gebruik maken van de bovengrondse oversteek. Als de scholen weer starten is de tunnel weer open.