Kunstuitleen verhuist naar voorkant Stadsplein

De Kunstuitleen (stichting SBK) verhuist komend najaar van achter de bibliotheek naar de begane grond van de Volksuniversiteit. Dit kwamen de Kunstuitleen, de Volksuniversiteit en de gemeente deze week overeen. Door deze verhuizing maakt de Kunstuitleen zichtbaar deel uit van de zogenaamde Cultuurplint.

Wethouder Maaike Veeningen (D66): “Ik juich de verhuizing van harte toe. Ik vind het belangrijk dat de Kunstuitleen op een goede zichtlocatie zit waarbij de drempel om binnen te lopen lager is. Zo kunnen meer Amstelveners makkelijker kennis maken met kunst. Daarnaast is het als gemeente onze wens om meer leven in de cultuurplint te brengen. Met de verhuizing van de Kunstuitleen naar de plint zetten we daar een nieuwe stap toe”.

Herbert Bos, directeur Kunstuitleen: ” De Kunstuitleen is op de huidige locatie niet goed zichtbaar. Een verhuizing naar een begane grondlocatie in het Stadshart zal ook bijdragen aan de verlevendiging van het Stadsplein en in het pand waar de Volksuniversiteit en de Muziek- en Dansschool gevestigd zijn. Er kan op deze manier ook een gunstige overloop ontstaan tussen de verschillende publieksgroepen die van de diensten van de drie instellingen gebruik maken”.

Om de Kunstuitleen goed te kunnen huisvesten is een kleine verbouwing nodig. Naast het geschikt maken van de ruimte voor de Kunstuitleen, worden ook de balies van de Volksuniversiteit en de Muziek- en Dansschool aangepast. Deze nieuwe samenwerking is een ander bijkomend voordeel van de verhuizing. Op langere termijn levert de samenwerking ook een besparing van (huur)kosten op.