Nieuwe drempel Oranjebaan – Beneluxbaan moet ongelukken voorkomen

De gemeente laat komende donderdag een nieuwe drempel plaatsen op de oprit van de Oranjebaan naar de Beneluxbaan. Op deze plek vonden het afgelopen jaar meerdere ongelukken plaats. In veel gevallen werd er door automobilisten geen voorrang verleend aan fietsers.

De drempel is onderdeel van een serie maatregelen op deze locatie. Eerder dit jaar ging het kruispunt beneden de afrit al op de schop, komend najaar staat er nog een aanpassing op de planning.

“De oprit wordt dan verlegd waardoor het fietspad langs de Beneluxbaan haakser wordt gekruist. Automobilisten kunnen fietsers en brommers hierdoor beter zien aankomen. Ik hoop dat hiermee het aantal ongelukken op deze plek zal afnemen”, aldus wethouder verkeer Jeroen Brandes.

Foto: Google Streetview