Opruimen bomen gaat nog weken duren

Ook in Amstelveen heeft de storm afgelopen zaterdag behoorlijk huisgehouden. In het weekend is de brandweer, een team van de groendienst en de bomenploeg actief geweest om de meest urgente zaken aan te pakken. Voor zover nu te overzien zijn er zo’n 100 bomen en boompjes omgewaaid, waaronder 10 grote bomen.

Het aantal bomen dat is beschadigd in het Amsterdamse Bos is daarbij niet meegerekend. Dit weekend is naast de brandweer, een team van 14 man tot diep in de nacht aan de slag geweest om de meest urgente zaken aan te pakken. Denk hierbij aan loshangende takken over de weg of omgewaaide bomen die een gevaar voor het verkeer opleverden. Sinds maandag zijn ruim 100 man bezig om de stad goed op te ruimen.

Loco-burgemeester Herbert Raat bedankt iedereen die meehelpt: “Het gaat nog weken duren voordat alles is opgeruimd. Mensen van de groendienst en het bomenteam zijn met man en macht aan het werk om alles weer te herstellen. Ook mensen uit de wijken helpen mee. Fijn dat iedereen zich inzet om onze stad weer op te ruimen.”

(bron: gemeente Amstelveen)