Slachtoffers MH17 herdacht met zee van bloemen

In het Jan van der Togtmuseum is momenteel een tentoonstelling te zien, waarmee de slachtoffers van MH17 herdacht worden. Het bestaat uit een indrukwekkende bloemenzee van 5000 zonnebloemen, en een speciaal kunstwerk voor de nabestaanden.

Het iniatief komt van Nieuwsuur-cameraman Joris Huntelaar en verslaggever Rudy Bouma. Ze deden vlak na de crash verslag van de rampplek, toen ze zelf ook geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Het viel ze op hoe de brokstukken van het vliegtuig terecht waren gekomen in een enorm veld van bloemen. Ze besloten de bloemen mee te nemen.

In Nederland benaderden ze kunstenaar Bas Meeuws. Van een boeket maakt hij een foto – een kunstwerk dat met behulp van Fonds Slachtofferhulp aan alle nabestaanden is aangeboden.

Tot en met zondag 26 juni is de tentoonstelling te bewonderen in het Jan van der Togtmuseum. De toegang is gratis.