Stadspleinfestival 2015: voor ieder wat wils

Het Stadspleinfestival, traditioneel de opening van het cultureel seizoen, heeft het programma rond. Zaterdag 12 september is het plein weer dé culturele hotspot van Amstelveen van 12.00 tot 22.30 uur.

Op het hoofdpodium staan Bade, het soloproject van de energieke frontman Bart van Liemt; Jacqueline Govaert, die zowel met Krezip als solo vele hits scoorde en Handsome Poets, die we vooral kennen van hun nummer 1 hitsingle ‘Sky on Fire” in 2012. Vorig jaar wonnen ze de 3FM Serious Talent Award, de Schaal van Rigter en de Esquire’s best dressed band.
Op het tweede podium, de talentstage, staan de Fellows Big band, het harmonie orkest, Traffic Jam, de Concertina’s en PeeWee’s problem. Op het derde podium in de muziek- en dansschool treden op het Amstelveens Symfonie Orkest, de accordeonvereniging Concertina’s en het Amstelveens Pauluskoor.

Behalve de culturele informatiemarkt kan er ook gedanst worden in de Silent Disco Pagode en in de Fata Morgana tent zijn de PoPuP Galerie van de kunstuitleen en allerlei workshops (o.a. creatief schrijven, Arabisch alfabet en Zentangle tekenen) van de Volksuniversiteit Amstelland. In de bibliotheek is de hele dag een speurtocht kris kras door het hele gebouw en vertelt wetenschapsjournalist Govert Schilling alles over sterren, planeten, zwarte gaten en buitenaards leven. Kunst & Kids is een waar kinderfeest in de schouwburg met workshops, poppenkast, schminkpartijen, knutselen en heel veel theater en film.                                                                           

Het festival wordt ’s avonds afgesloten met een uniek programma van het Conservatorium van Amsterdam. Voor het eerst in Nederland staan topstudenten uit alle geledingen (klassiek, pop en jazz) uit alle delen van de wereld in een ensemble bij elkaar; een blazerssectie, een strijkersgroep, een uitgebreide ritmesectie en vocalisten spelen bewerkte funk en soul arrangementen uit de 70ties en 80ties. Daarna komt Flow Patrol, een band met musici uit zeven Europese landen en BLÃ…, het electronische project van de 22 jarige songwriter/producer Tess van der Velde.

Het volledige programma is te vinden op www.stadspleinfestival.nl