Taalcoaches voor Nederlandse laaggeletterden gezocht

Heeft u een passie voor lezen en schrijven en vindt u het leuk om andere mensen te helpen met taal? Meld u dan nu aan als taalvrijwilliger. Taal is belangrijk om mee te komen in onze samenleving. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven lopen in het dagelijks leven tegen allerlei problemen aan. Als taalcoach helpt u mensen zich beter te redden met de Nederlandse taal, bijvoorbeeld op hun werk, bij het regelen van allerlei zaken of een gesprek met de dokter of de school van hun kinderen. Welke taalvaardigheden u met iemand oefent is afhankelijk van de leerwens en situatie van de deelnemer. Gratis cursus Om u voor te bereiden biedt Wereldbuur in samenwerking de Stichting Lezen en Schrijven u de cursus taalbegeleiding van Nederlandse laaggeletterden aan in het Taalhuis. In vier interactieve bijeenkomsten leert u hoe u laaggeletterden kunt begeleiden bij lezen, schrijven en spreken. Daarbij doet u ervaring op met diverse werkvormen en lesmaterialen. In het najaar start een nieuwe cursus (datum volgt). Lees- en schrijfgroep Voor mensen die problemen hebben met taal start op 24 augustus een lees- en schrijfgroep bij het Taalhuis. Het Taalhuis is een laagdrempelige plek voor iedereen met een taalvraag. De lestijden zijn maandag- en donderdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur. Het Taalhuis is gevestigd in Bibliotheek Amstelland, Stadhuisplein 102, Amstelveen. Aanmelden kan via e-mail: taalhuis@debibliotheekamstelland.nl of telefoon: 020-6414126. Openingstijden: di/do 13.00-16.00 uur, vrij 11.00-13.00 uur. Het Taalhuis is een samenwerking tussen de Gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn, Stichting Wereldbuur, Vrijwilligerscentrale Amstelland, het ROC van Amsterdam, De Lions en de Bibliotheek Amstelland.