Ziekenhuis Amstelland ontvangt wederom roze lintje

Ziekenhuis Amstelland heeft dit jaar voor het zesde achtereenvolgende jaar het roze lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het ziekenhuis voldoet aan de criteria en behoort daarmee tot de 78 ziekenhuizen (van de 89) in Nederland die het lintje hebben behaald. Dit geeft aan dat Ziekenhuis Amstelland zowel op basis van patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt criteria in de Monitor Borstkankerzorg die ieder jaar worden aangepast. Zo was er in 2015 speciale aandacht voor de mate waarin, en manier waarop, de gevolgen van behandelingen worden besproken met de patiënt.

Het ziekenhuis streeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt. Het roze lintje en de criteria zijn verwerkt in de Monitor Borstkankerzorg. Hierin worden ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen gecombineerd. Op basis van postcode en criteria die voor de patiënt zelf belangrijk zijn, geeft het een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen in de buurt. Met deze informatie kunnen zij samen met de huisarts een gemotiveerde keuze voor een ziekenhuis maken.

Meer informatie: Monitor Bostkankerzorg