Amstelvener maakt beelden van bizarre busrit naar Parijs (video)

Sander de Weert (18) uit Amstelveen vond dat de chauffeur van zijn bus er maar een rare rijstijl op nahield. Tijdens zijn reis naar Parijs had de Amstelvener al raar en agressief rijdgedrag geconstateerd. Tussen Lille en Parijs reed de bus zelfs op twee rijstroken. Om de bestuurder van de touringcar daarop later te kunnen te attenderen, pakt hij zijn mobiel om een en ander te registeren. Maar juist op dat moment reed de bus de berm in en werd de vangrail en enkele verkeersborden geramd.

Op de beelden is te zien hoe de glasscherven in het rond vliegen en we horen mensen schreeuwen. “We waren volledig in paniek,” vertelt Sander aan onze mediapartner RTV-NH. “Je ziet opeens mensen met bloed! Ik probeerde meteen om m’n moeder en mezelf in veiligheid te brengen en heb 112 gebeld.”

Volgens de Franse politie is de chauffeur vermoedelijk in slaap gesukkeld. Twee van de 82 inzittenden zijn door het rondvliegend glas lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De bus zat volledig ingegraven in het gras en is total loss. Sander en zijn moeder zijn urenlang opgevangen in een restaurant en kregen de keuze om met een andere bus verder te reizen naar Parijs of om terug te keren naar Amstelveen. Zij kozen voor het laatste: “Ik had even geen zin meer in vakantie,” aldus de Amstelvener.

(foto RTV-NH)