De Uitdeelbeer wint ZomerOndernemer Amstelland 2015 Award

Rabobank Amstelveen was vorige week woensdag de locatie waar het project ZomerOndernemer 2015 feestelijk werd afgesloten.
De diverse ondernemingen streden voor de Award ZomerOndernemer Amstelland 2015. Deze prijs werd gewonnen door Sanne en Coen die een droom hebben om een ecologisch vakantiepark te stichten. Om de benodigde middelen hiervoor bijeen te krijgen zijn zij De Uitdeelbeer gestart. Zij presenteren bedrijven op  bijeenkomsten, feesten, markten en andere evenementen door middel van een grote, opvallende, bruine beer die een bedrijf onder de aandacht kan brengen.

Er waren ook andere succesvolle ZomerOndernemers zoals b.v. een webshop voor mangastrips (Japanse tekenstrip), een app voor presentatie kledingwinkels, een dj – organisatiebureau, kinderfeestenorganisatie en een social media toepassing.

Project ZomerOndernemer
ZomerOndernemer is een initiatief waarbij jongeren de kans krijgen om hun droom te verwezenlijken. Na drie dagen training volgt een zes weken durend programma waarin de jongeren hun onderneming vorm kunnen geven en ook een kijkje gaan nemen in de keuken van gerenommeerde bedrijven en met hen in gesprek gaan over ondernemerschap. Bezoekjes werden gebracht aan de Meerlanden, NJoy media, Schiedon schoentechniek en Berghoef accountants.

De jury was zeer onder de indruk van het zeer hoge niveau van ondernemerschap maar vooral van de gedrevenheid en de passie. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen en de Stichting TNE (The New Entrepeneur). De jongeren krijgen van de Stichting TNE € 200,– startkapitaal, professionele begeleiding en training van enthousiaste ondernemers.