Drie aanhoudingen na verdachte situatie

Gisteren zijn in Amstelveen en Amsterdam 3 mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een misdrijf. Op de Bevelandsezijweg in Amstelveen hielden zij zich verdacht op, waarna alerte burgers de politie inseinden.

Rond 16.00 uur op vrijdagmiddag 7 augustus zagen buurtbewoners dat vier mannen zich verdacht ophielden in de bosjes aan de Bevelandsezijweg in Amstelveen. Ze belden direct de politie. Een man (63) kon in de buurt worden aangehouden, en in de bosjes waar de mannen waren gezien, vonden de agenten een vuurwapen. Twee auto’s gingen er vandoor, maar de getuigen konden wel het kenteken van die auto’s noteren.

Later die avond wordt bij het Ccentraal Station één van deze auto’s gezien. Op de Westerdoksdijk wordt de auto stilgezet. De agenten pasten de zogeheten uitpraatprocedure toe omdat de inzittenden mogelijk gewapend waren. In de auto zaten twee mannen (48 en 41 jaar), zij zijn aangehouden. In de auto werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Naar de andere auto wordt nog gezocht.