Fiets-app moet invloed krijgen op gemeentelijk fietsbeleid

De gemeente Amstelveen doet samen met de Stadsregio mee aan de eerste nationale Fiets-telweek, vanaf 14 september dit jaar. Doel is om te achterhalen waar er veel gefietst wordt, welke routes worden gekozen en hoe snel er gefietst wordt. Deze informatie wordt gebruikt om het fietsnetwerk in Amstelveen verder te verbeteren. Vanaf 17 augustus kunnen fietsers de app van de Fietstelweek downloaden.

Met de telgegevens wordt inzichtelijk welke fietspaden worden gebruikt en door hoeveel fietsers. Hoe snel er wordt gefietst en waar fietsers de grootste vertragingen oplopen. Zo krijgt de gemeente beter zicht op locaties en knelpunten waar de meeste winst voor fietsers behaald kan worden.

Wethouder Verkeer Jeroen Brandes (PvdA): “Ik hoop dat zoveel mogelijk Amstelveners de app gaan downloaden. De fietsgegevens zijn voor ons essentieel. Hiermee kunnen we goed onderbouwen op welke investeringen in fietsvoorzieningen we extra accent kunnen leggen.”

Voor autoverkeer wordt al jaren data verzameld met hetzelfde doel, voor fietsers is deze technologie nu in opkomst. De fietstelgegevens zijn dus essentieel zodat de gegevens gelijkwaardig worden aan die van de auto. Voor meer informatie: www.nationalefietstelweek.nl