Kantoor Dichtbij Amstelveen verplaatst naar Amsterdam

De lokale krant Dichtbij, een fusie tussen het Amstelveens Weekblad en het Amstelveens Nieuwsblad, heeft het kantoor aan de Asserring verlaten. De commerciële en redactionele activiteiten zullen vanaf nu worden voortgezet in Amsterdam, vanuit het Telegraafkantoor aan de Basisweg. De huis-aan-huisbladentak van de Telegraaf heeft het al lang moeilijk en onderging de afgelopen jaren al vele reorganisaties. Dichtbij is van mening dat krachtenbundeling op één locatie tot versterking van de organisatie zal leiden.

De redactie van het Amstelveens Nieuwsblad heeft diverse locaties in Amstelveen als uitvalsbasis gehad: respectievelijk de Lindenlaan, Hortensialaan, Fideleolaan, Zetterij en de Assering. Het Amstelveens Weekblad was onder meer gevestigd aan de Dorpsstraat, Laan van de Helende Meesters en ook de Assering

Bij elkaar opgeteld waren er vijftien jaar geleden zo’n 7 lokale journalisten actief om beide bladen te vullen. Op het ogenblik is dat nog maar één redacteur voor de papieren versie van Dichtbij, die nu dus ook nog eens buiten de gemeente gaat werken.
(foto: flickr.com)