Man van 17 miljoen: Amstelvener Martin Garrix

Is het bedrag dat een populaire Amstelveense dj jaarlijks op zijn rekening kan bijschrijven nieuws? Mwoah… daar zullen de meningen over verschillen. Als je als Amstelvener echter een vermelding krijgt op de website van het gerenommeerde Amerikaanse zakenblad Forbes, dan is er wel wat aan de hand. Amstelvener en dj Martin Garrix mag zich namelijk volgens Forbes scharen onder de tien best betaalde dj’s van de wereld. Met een jaarinkomen van 17 miljoen dollar bezit hij een gedeelde achtste plaats in het lijstje van best verdienende mondiale plaatjesdraaiers.

De eerste plaats gaat overigens naar dj Calvin Harris die 66 miljoen dollar binnenharkt. Dit hoge bedrag heeft hij mede te danken aan enkele sponsordeals. Zo is Harris het ‘gezicht’ voor de ondebroekenlijn van Giorgia Armani. De eerste Nederlander op de lijst is Tiësto. Hij staat op een derde plaats met 36 miljoen dollar. Een miljoentje minder dan David Guetta die de tweede plaats bezit.

Forbes baseerde het lijstje onder meer op inkomsten uit liveshows, merchandise, sponsordeals en verkochte muziek.