Mogelijk meer vliegtuigoverlast in Amstelveen door onderhoud

Schiphol voert in september groot onderhoud uit aan de Aalsmeerbaan. Om het vliegverkeer zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden, zullen andere banen zoals de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan vaker gebruikt worden, aldus de luchthaven. Naar zekerheid kan dit niet gezegd worden, aangezien het baangebruik afhankelijk is van de windrichting.

Het onderhoud aan de Aalsmeerbaan bestaat uit het vernieuwen van de verlichtingssystemen en groot onderhoud aan de rest van de baan. De onderhoudswerkzaamheden zullen naar verwachting eind september zijn afgerond.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met bezoekersplatform BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol). Dit kan via het telefoonnummer: 020-601 55 55, of via de website: www.bezoekbas.nl