Naast jazz ook veel culinair genot in Oude Dorp

Met nog minder dan 2 weken te gaan, een swingende line up en een eerste, voorzichtige zonnige weersvoorspelling, lijkt niets een succesvolle tweede editie van Jazz in het Dorp in de weg te staan. Maar muziek is niet de énige reden om Jazz in het Dorp te bezoeken: ook op culinair gebied valt er dit jaar van alles te beleven.

Vrijwel alle horeca-ondernemers uit het Oude Dorp doen mee en serveren buiten hun lekkerste hapjes en drankjes. Restaurants presenteren hun beste amuses – van pulled chicken tot Bavette burgers, van kreeft tot Indonesische hapjes of de befaamde hamburgers van Buenos Aires – maar ook wie zin heeft in bitterballen of heerlijke friet komt ruimschoots aan zijn trekken.

Ook culinaire sfeermakers van buiten het dorp geven dit jaar acte de présence. Zo heeft de Kazerie een eigen terras op het Dorpsplein, serveert de Amstelveense DutchBoerie BBQ-truck heerlijke Zuid-Afrikaanse braai, IJssalon Da Vinci zijn beroemde ijs en slagerij van Ingen een heerlijke barbecue. Restaurant Kronenburg is, net als vorig jaar, weer met heerlijke hapjes en drankjes te vinden op het Dorpsplein.

De unieke combinatie van muzikaal en culinair genieten begint al om 12 uur met een verrukkelijke lunch in de Stationsstraat. Het Broodkeldertje serveert tijdens het lunchconcert huisgemaakte soep en luxe sandwiches. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen bij The WineKitchen en ’t Broodkeldertje.

Ook aan de allerkleinste jazzliefhebbers is gedacht. Zij kunnen terecht bij de Pantry voor hotdogs, poffertjes eten bij Pofferdikkie, of een bezoek brengen aan één van de friettrucks voor twisterfriet of de biologische frieten van Natuurlijk Smullen. En even afkoelen kan met een ijsje van Da Vinci of heerlijk schaafijs!

Geen enkel probleem! Naast de vele buitenbars en -terrassen zijn er verschillende vloeibare verrassingen te vinden. Net als vorig jaar mag ook dit jaar lokaal bier natuurlijk niet ontbreken. Bij de buitenbar van de Naeckte Brouwers kun je terecht voor heerlijke, lokaal gebrouwen biertjes. Er zijn gezonde smoothies te verkrijgen, maar ook heerlijke prosecco’s in uiteenlopende smaken in de proseccobar. En Café Thijs serveert dit jaar verschillende verfrissende Gin Tonics!

23 Augustus om 12 uur begint Jazz in het Dorp in het Oude Dorp van Amstelveen. Meer informatie over het programma is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl.

(Foto: Peter Schalk)