Ook Amstelveense VVD-wethouder klaagt over rommel na feestje

Amsterdam had dit weekeinde een groot evenement met de Canal Parade. Wederom geslaagd al twitterde de Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg nog wel een klein minpuntje. De extreme rommel die werd achtergelaten.

‘En wat de Amsterdamse collega kan, kan ik ook’, moet onze Amstelveense wethouder Herbert Raat hebben gedacht. Dit weekeinde werd er namelijk ook een groot evenement op Amstelveens grondgebied gehouden: namelijk het festival Dekmantel. De rommel op het terrein wordt daar altijd keurig opgeruimd. Maar buiten het land van Bosse (Amsterdamse Bos) zijn veel flessen en ook winkelwagentjes van de Albert Heijn achtergelaten door de festivalgangers. Aan Amstelveenz laat Raat desgevraagd weten: “Op het festivalterrein zelf was alles pico bello in orde. De organisatie had het goed voor elkaar, maar helaas is gebleken dat een klein percentage van de festivalgangers geen verantwoordelijkheid neemt voor de openbare ruimte buiten het terrein en de omgeving van het bos. Onacceptabel en heel jammer. Dat gaan we in de nieuwe evenementennota zeker op terugkomen. We gaan daar strenger op toezien.”

Overigens is Dekmantel rustig en naar wens verlopen. Er kwamen slechts zes klachten over het geluid binnen. De organisatie heeft zich volgens de gemeente prima de gestelde geluidsnormen gehouden.