Opgelet! Vanaf vandaag weer meer jonge verkeersdeelnemers

De zes weken zijn alweer voorbij: vandaag gaan de scholen in Amstelveen weer van start. En dat betekent meer drukte op de weg. Niet alleen meer autoverkeer, maar ook meer fietsende kinderen.

Kleuters die op hun grote fiets naast hun papa of mama mee mogen trappen en kinderen die eindelijk alleen naar school mogen. Maar ook brugklassers die voor het eerst hun weg naar hun nieuwe school moeten fietsen en tieners die na de vakantie bij moeten praten met hun vrienden. Daarnaast zullen er meer kinderen lopen en de weg oversteken. Al deze fietsers, voetgangers en brommerrijders hebben de afgelopen weken minder deelgenomen aan het verkeer. Ze zullen weer een beetje moeten wennen. Net als de mensen in auto’s en op brommers die juist net gewend waren aan het feit dat het zo lekker rustig was op de weg.

Om iedereen erop te wijzen dat er meer mensen zijn op straat om rekening mee te houden, doen de gemeenten uit de stadsregio Amsterdam mee aan de landelijke campagne “De scholen zijn weer begonnen”. Kinderen kunnen tenslotte onvoorspelbaar zijn. Er hangen spandoeken boven wegen en borden aan palen, maar uiteindelijk maakt u als weggebruiker het verschil en zorgt u dat iedereen veilig op zijn plaats van bestemming komt.