Voortaan gouden klimpieten in Bijenkorf Amstelveen

De bekende zwarte klimpieten in De Bijenkorf gaan worden vervangen door gouden exemplaren, meldt De Telegraaf. De Gouden Piet past in een nieuwe strategie, zoals het warenhuisconcern zelf zegt.

De bekende klimpieten fleuren al sinds jaar en dag de Bijenkorf op tijdens feestdagen. De vergulde ‘knechten van Sint Nicolaas’ worden ingezet in de hoofdstedelijke Bijenkorf maar ook andere vestigingen van het warenhuisketen, waaronder Amstelveen, zullen het voortaan met een gouden variant van de pieten moeten doen.

De Bijenkorf heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in zeven winkels van de keten. De ‘vergulde klimpieten’ passen volgens De Bijenkorf bij de nieuwe en luxere koers, die het omschrijft als ‘premium experience’.

De Bijenkorf is zich naar eigen zeggen ook bewust van de gevoeligheden rondom Zwarte Piet. “We volgen de discussie in de samenleving met belangstelling en respect. We zien uit naar een feestelijke viering van Sinterklaas, zoals we dit al generaties lang vieren met onze klanten, hun kinderen en families”, aldus de onderneming.

(Foto: Bijenkorf)