100e oplaadpunt in Amstelveen in zicht

Met het plaatsen van vier nieuwe oplaadpalen en vier snelladers met bijna allemaal twee oplaadpunten is het honderdste openbare laadpunt in Amstelveen in zicht.
Omdat er meer vraag  is naar openbare laadpalen is Amstelveen bezig met de opzet van een nieuwe regeling voor bewoners en ondernemers met een elektrische auto. Indien zij geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein een oplaadpunt aan te leggen, kunnen zij een openbare laadpaal rechtstreeks aanvragen en laten plaatsen door de leverancier die de contacten met de gemeente onderhoudt. De verwachting is dat deze nieuwe regeling eind dit jaar in werking treedt.

Snellaadpalen: uw auto opladen binnen een half uur
Daarnaast investeert de gemeente in snelladers. Eind dit jaar worden vier snellaadpalen geplaatst bij winkelcentrum Kostverlorenhof en Westwijk, de Handelsweg in het Stadshart en de Amsterdamseweg ter hoogte van Patrimonium. Snellaadpalen bieden de mogelijkheid om een elektrische auto binnen 20-30 minuten op te laden waar bij een standaard laadpaal de oplaadtijd circa zes uur is.

Openbare laadpalen voor e-bikes en e-scooters
Gezien de toename van het aantal elektrische fietsen en scooters heeft de gemeente Amstelveen in 2014 openbare laadpalen voor e-bikes en e-scooters geplaatst op vier verschillende locaties. Namelijk één aan de Handelsweg, de Rembrandtweg, voor het Raadhuis en één aan de vernieuwde Amstelzijde. Deze laadpalen genereren via een zonnepaneel stroom die in de laadzuil opgeslagen wordt. Deze oplaadpunten hebben geen externe stroomaansluiting nodig en zijn volledig selfsupporting. Kijk voor de exacte locatie van alle oplaadpalen op http://www.oplaadpalen.nl/www.oplaadpalen.nl