Amstelveen steunt plastic doppeninzameling KNGF Geleidehonden

De gemeente Amstelveen heeft positief gereageerd op de vraag van KNGF Geleidehonden om een opslagpunt voor ingezamelde plastic doppen in de regio. Vanaf begin dit jaar roept KNGF landelijk mensen op om plastic doppen apart te houden. De ingezamelde doppen leveren geld op om opleidingen van geleidehonden te financieren.

Anika Blessing van KNGF Geleidehonden: “We zijn in februari dit jaar gestart met deze goede doelen actie. Inmiddels zijn er door heel Nederland 300 inzamelpunten en nu drie opslagdepots. Dankzij de gemeente Amstelveen kunnen we ook in deze regio plastic doppen opslaan in een container van 40 kubieke meter. De spaaractie is door mond-tot-mondreclame een succes. Amstelveen kent nog geen inzamelpunten bij particulieren, bedrijven of scholen. Belangstellenden met ruimte voor inzameling van minimaal tien zakken met plastic doppen van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken, kunnen zich aanmelden via actie@geleidehond.nl. Meer informatie is te vinden op geleidehond.nl/doppen.”

Wethouder Peter Bot (duurzaamheid en afvalbeheer): “KNGF is gevestigd in Amstelveen. Daarom wilde we als gemeente graag meewerken aan hun verzoek voor een regionaal verzamelpunt van plastic doppen in Amstelveen. Het KNGF krijgt een vergoeding van het recyclebedrijf dat de doppen ophaalt en verwerkt. Door meer bekendheid te geven aan deze mogelijkheid van plastic doppen sparen verwacht ik ook inzamelpunten in onze gemeente. Ik roep graag scholen en anderen op om hier aan mee te werken.”