Blinden en slechtzienden met de Watson app naar de film in Cinema Amstelveen

Dankzij de Watson app kunnen mensen met een visuele handicap ook naar film in Cinema Amstelveen.
Films zijn voor mensen met een visuele beperking vanaf 1 oktober toegankelijk met behulp van deze gratis app.
De unieke Watson app voorziet films van audiodescriptie, zodat een aantal Nederlandstalige films vanaf nu daadwerkelijk te volgen is.
Audiodescriptie (AD) is een techniek waarbij een voice-over in de pauzes tussen de dialogen de visuele elementen uit de film beschrijft, zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze extra uitleg kunnen mensen met een visuele beperking de film veel beter volgen. Meer informatie is te vinden op www.watsonapp.nl.

In het kort komt het erop neer dat er een app is op de smartphone waarbij een beperkt aantal films gratis via audiodescriptie kan worden gevolgd. Zo kan iemand met een visuele beperking toch ook genieten van film. De films die ook in Cinema Amstelveen gaan draaien zijn:
• Holland, Natuur in de Delta
• Ja, Ik Wil!
• Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba (vanaf 9 dec)
• Mannenharten 2 (vanaf 17 dec)

Onder het motto ‘Samen naar de bios’ kunnen aanstaande Watson gebruikers gratis iemand meenemen naar een Nederlandse film voorzien van audiodescriptie in Cinema Amstelveen.
De actievoorwaarden zijn te lezen op www.cinemaamstelveen.nl (de actie geldt niet bij de Ladies Nights op wo 7 okt en wo 9 dec).

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.
Entreebewijzen zijn 24 uur per dag online te bestellen via eerder genoemde site.