Brandweer Uithoorn organiseert veiligheidsdag op 3 oktober

De brandweer van Uithoorn organiseert op zaterdag 3 oktober een veiligheidsdag. Tijdens deze dag zal er een groots aanbod zijn van demonstraties. Zo zal de brandweer demonstraties geven van ‘vlam in de pan’, en laat de brandweer de impact van een exploderend gasbusje zien. Ook zal er gedemonstreerd worden hoe de hulpdiensten omgaan met een verkeersongeval. Daarnaast zullen de politie en ambulancedienst ook enkele demonstraties geven.

Voor de kleintjes is er de Amstelveense Jeugdbrandweer. Deze zullen samen met de kinderen blusspelletjes spelen, waarna het diploma ‘spuitgast’ kan worden behaald. Ook is er voor volwassenen de mogelijkheid om in de huid van een brandweerman te kruipen, en een pop te redden uit een woning vol met rook.

De brandweer van Uithoorn hoopt ook met de veiligheidsdag om nieuwe vrijwilligers te werven. De opendag zal worden gehouden bij de brandweerkazerne in Uithoorn op de Zijdelweg 1 van 11.00 tot 16.00.

Foto: Brandweer Amsterdam-Amstelland