Burgemeester en Gerard Joling in spoor Mondriaan

Op maandagavond 21 september 2015 werd er in Museum Jan van der Togt een remake gemaakt van het beroemde schilderij ‘Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan. De vakjes worden ingekleurd door bekende en bijzondere Nederlanders. In het museum namen onder meer Gerard Joling, Fons van Westerloo, Jaap Rost Onnes, Mirjam van ’t Veld en Lita Cabellut de kwast ter hand om één van de 574 vakjes te kleuren.

Zij werden al voorgegaan door Karin Bloemen, Gordon, Mariska van Kolck, Thé Lau en vele anderen.

Het schilderij wordt half november 2015 via een loterij verkocht. Loten kosten 10 euro per stuk. De opbrengst komt ten goede aan Health Promoters. Zij voorzien moeders en kinderen in townships in Zuidelijk Afrika van gezondheidseducatie. Meer informatie: www.educatievoorafrika.nl.