CDA wil onderzoek naar mountainbikeroute in Amsterdamse Bos

De lokale fractie van het CDA vergadert net als het college regelmatig op locatie. Maandag werd er vergaderd bij de bekende Amstelveense fietsenmaker Bink. De eigenaar van de fietsenwinkel attendeerde de CDA-fractie erop dat onder zijn klanten steeds meer de behoefte ontstaat voor een mountainbikeroute in de buurt. Stefan Bink ziet hiervoor kansen in het Amsterdamse Bos. Het CDA kan zich daar wel in vinden. ” Zo’n mountainbike-route zou sport en bewegen in Amstelveen aantrekkelijker maken. We zullen het college vragen de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken, al realiseren we ons, dat daar financiële en praktische haken en ogen aan zitten,” zegt CDA-burgerraadslid Gerard Hulsman hierover.

Overigens lijkt het onwaarschijnlijk dat een dergelijke route door het Amsterdamse Bos gemakkelijk gerealiseerd kan worden. De organisatie van het Amsterdamse Bos laat desgevraagd weten dat er al meerdere keren verzoeken voor een mountainbikeparcours zijn binnengekomen en verwijst naar de website voor de reden: “Fietsen in het Bos is uitsluitend toegestaan op de fietspaden. Er is geen mountainbike parkoers in het Bos. De reden daartoe is de drukte en de mogelijke conflicten met andere gebruikers. De vele ruiters, fietsers, wandelaars, hondenuitlaters en hardlopers maken het Bos ongeschikt voor mountainbikers.”