Jaarlijkse streekmarkt Uithoorn

De zevende editie van de jaarlijkse streekmarkt in Uithoorn vindt komende zaterdag, 12 september, plaats. Het Amstelplein is van 11:00 tot 16:00 uur toneel van dit streekevenement. Er zijn veel kramen met biologische of ambachtelijke producten. Zo zullen de wijnen van wijngaard Hoeve Helena uit De Kwakel te proeven en te koop zijn.
Bovendien presenteert Arbeidstrainingscentrum De Morgenster zich zaterdag aan het publiek. Jongeren met autisme doen daar ervaring op. Ze verkopen op de streekmarkt onder meer kletskoppen, brownies, kruidkoeken en appeltaarten.

Er zijn niet alleen etenswaren op de streekmarkt verkrijgbaar. Ook zijn er kramen met duurzame producten en is er informatie over zorgboerderijen.
Gemeente Uithoorn is op de streekmarkt ook vertegenwoordigd met een kraam die als thema’s afval en grondstoffen heeft. Onder andere de onderdelen PMD, textiel, papier en restafval komen aan bod. Er wordt een quiz gehouden waaraan een prijs verbonden is. Tevens kunt u bij de gemeentekraam terecht voor vragen, opmerkingen en suggesties.