Komend weekend Amstelveense Monumentenroutes

In het kader van de landelijke Open Monumentendag organiseert de gemeente Amstelveen dit jaar een wandel- en fietsroute door de wijk Randwijck en het Amsterdamse Bos. Onderweg komt u langs verschillende gebouwde monumenten en een aantal fraaie bruggen in het Amsterdamse Bos die allen zijn ontworpen in de Amsterdamse School-stijl.
De monumentenroutes worden uitgedeeld op zaterdag 12 september tussen 10:00 en 16:00 uur vanuit de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311. Hier kunt u ook een kopje koffie of thee krijgen, en genieten van dertig korte filmpjes van dertig Amstelveense monumenten die in de kerk worden vertoond op groot scherm.
Naast deze monumentenroute kunt u verschillende monumenten van binnen bekijken, zoals de Pauluskerk (Wolfert van Borsselenweg 95), de Kruiskerk (Van der Veerelaan 30a), SInt Urbanuskerk in Bovenkerk (Noorddammerlaan 124) en buitenplaats Wester Amstel (Amsteldijk Noord 55).