Komend weekend open dag wijngaard de Amsteltuin

Komend weekend zet medaillewinnende wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen haar poorten wijd open voor bezoekers. Deze keer worden met trots de wijnen van 2014 gepresenteerd. Vorig jaar was een uitstekend jaar voor de Nederlandse wijnen. Een vroege lente en een lange zomer hebben ervoor gezorgd dat de druiven prachtig rijp zijn geworden.

Bij de nationale Wijnkeuring der Lage Landen 2015 is de Amsteltuin uitgeroepen tot één van de vijf beste deelnemende wijngaarden. Zowel het Witte Genieten 2014 als de Souvignier Adriana 2014 zijn bekroond met zilveren medailles, en het Bruisende Genieten 2014 heeft een kwaliteitszegel ontvangen.
Het dagcentrum van de Amsteltuin heeft bovendien een aantal andere producten gemaakt, zoals een tomatenchutney,  verjus en traditionele wijnazijn. Al deze producten zijn tijdens de open dagen verkrijgbaar.

Expositie
Anton Rekké, kunstenaar uit Wijk bij Duurstede presenteert een aantal fascinerende sculpturen gemaakt van RVS. Henk en Hieke Kooij verkopen hun Amstelveense honing tijdens de open dagen. De Schans uit Uithoorn presenteert de Grappa die gestookt is van de druiven van de Amsteltuin.

Zaterdag 19 en zondag 20 september is de wijngaard van 12.00 uur tot 17.00 uur voor publiek geopend. Gedurende de hele middag worden rondleidingen verzorgd in de wijngaard en de kelder. Tevens kan op het terras genoten worden van de wijnen en hapjes.
Adres: Langs de Akker 5 in Amstelveen (vlak naast de Emergohal)
Voor meer informatie: www.amsteltuin.nl