Nieuwe beeldententoonstelling ‘Derde Natuur’ in Amsterdamse Bos

De nieuwe beeldententoonstelling ‘Derde Natuur’ in het Amsterdamse Bos wordt op zaterdag 12 september 2015 geopend en is tot 1 november 2015 te zien. De organisatie van het Amsterdamse Bos en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) organiseren voor het derde jaar een beeldententoonstelling in het Amsterdamse Bos. De kunstwerken zijn zorgvuldig geplaatst, in synergie met hun directe omgeving. Soms verscholen in het water, dan weer hangend in een boom, afgetekend tegen de lucht. Soms ook op een stille, afzonderlijke plek, dan weer midden tussen voet- en fietspaden. De beelden zijn zeer verschillend, maar hebben één overeenkomst: het materiaal is hout uit het Amsterdamse Bos.

De kunstenaars en hun beelden zijn: Henk van Bennekum met Nestwarmte, Imke Beek met Levensader, Mai Movrin met Proud,  Marcel Prins met In de Wandeling II, Moniek Westerman met Boomvruchten, Natasja van der Meer met Lucifer en Ninette Koning met Woods.
Voor een plattegrond van de beeldenroute en meer informatie: http://www.amsterdamsebos.nl/kunst-erfgoed/tentoonstellingen/nkvb-%27derde-natuur%27/