Prima start seizoen voor Amstelveense rugbyers ARC

Op zaterdag 19 september vond bij de Amstelveense Rugby Club een bijzondere middag plaats, niet alleen voor alle leden, maar ook voor speciale genodigden, waaronder pers en sponsors. Namens de club heette voorzitter Nick Gale alle aanwezigen welkom om deze middag naar live rugby op Ereklasse niveau te kijken.

Het eerste team van ARC, dat uitkomt in deze hoogste rugbyklasse van Nederland, speelde tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Naast onze sponsors en enkele persvertegenwoordigers, was daarom ook de Nederlandse Rugby Bond aanwezig in de persoon van wedstrijdsecretaris Kees Blaas. Onder het genot van een hapje en drankje woonden ook de sportwethouder Peter Bot en communicatieadviseur Juke Warmerdam van de Gemeente Amstelveen, de wedstrijd bij. In de rust sprak de voorzitter nog enkele woorden om het nieuwe rugbyseizoen officieel te openen en werd ook de nieuwe sponsorbrochure van ARC uitgereikt aan de genodigden. De wedstrijd werd glansrijk door ARC gewonnen, uiteraard na de nodige strijd en met volop spannende momenten.

Na de wedstrijd volgde een gezamenlijke toost op een mooi rugbyseizoen, bij een club die gezien de vele nieuwe leden tot de snelst groeiende sportverenigingen van Amstelveen behoort. Ook ARC hoofdcoach Job Völker en teammanager Maarten Witte voegden zich samen met enkele spelers van het eerste team bij het gezelschap, om na te praten over de wedstrijd. Traditiegetrouw werd de middag afgesloten met enkele speeches en de benoeming van de Man of the Match van beide teams.